представяне галерия контакти начало

Къща за гости Зора предлага чудесни условия за почивка на планина по всяко време на годината. Тук всеки гост ще може да се наслади на домашен уют и топло гостоприемство, непринудена обстановка и комфорт, вкусни родопски гозби и прекрасни гледки към планината. Къща за гости Зора е и отлична начална точка за посещения на уникалните природни забележителности на Триград, разходки из родопските пътеки, яздене на коне, бране на билки, гъби и диви плодове.

Къща за гости Зора предлага настаняване в 4 стаи, които са със самостоятелни санитарни възли ( една стая с 4 легла, 2 тройни и 1 двойна стая ). Общият капацитет на къщата е 12 човека. Стаите са уютно обзаведени, с кабелна телевизия, Wi-Fi и парно отопление. На разположение в Къща за гости Зора е чудесна механа с камина, телевизор, CD плейър и хладилник. Тук домакините могат да поднесат вкусни домашно сготвени родопски гозби. Къщата разполага с просторна лятна тераса, от която се разкрива чудна гледка към планината, барбекю с камина и пещ. Къщата разполага с паркинг.


Забележителности и развлечения.

Триград е селище с древна история, датираща от времето на траките, които са дали и сегашното наименование на селото, кръщавайки го отпървом Три ибрия. Тракийското наследство може да бъде проследено с множеството археологически находки в селото и около него. Древни легенди свързват Триград с родното място на Орфей, а за ендемичното растение силивряк се говори, че поникнало най-напред от капките орфеева кръв при смъртта на певеца. Всяка година селото е домакин на музикалния фестивал Орфически Мистерии. Триград е отправна точка по множество маршрути из Родопите, разполага с конна база и уникална природа. Гостите на селото могат да се полюбуват на Триградското ждрело, пещерата Дяволско гърло, Ягодинската пещера, Харамийската пещера, защитената местност Чаирите и много други места с очарователна природа.